Galerij

Donderdag 9 augustus 2012 vanaf 21u

Herdenking Hiroshima Nagasaki 2012 met muzikale hommage aan de Japanse cultuur

Herdenking Hiroshima-Nagasaki 2012Vredesoverleg Gent herdenkt jaarlijks de nucleaire bombardementen op Hiroshima en Nagasaki. Deze twee Japanse steden werden op het einde van de tweede wereldoorlog (resp. 6 en 9 augustus 1945) door atoombommen totaal vernietigd, met honderdduizenden doden als direct gevolg. We herdenken niet alleen deze slachtoffers, we willen ook dat dit verschrikkelijke wapen nooit meer gebruikt wordt. Dit kan enkel in een kernwapenvrije wereld!

De meeste kernwapenstaten moderniseren echter hun kernwapenarsenaal i.p.v. te ontwapenen. In België liggen nog steeds een 20-tal Amerikaanse kernwapens. In haar regeerakkoord belooft de Belgische regering te ijveren voor een verbod op massavernietigingswapens. Help onze regering te herinneren aan de uitvoering van haar regeerakkoord, want onze regering neemt tot nu toe geen enkel initiatief!

Om 21u nodigen we u uit voor een Japans concert in de Sint-Niklaaskerk.

Kamerkoor zingt hedendaagse muziek, gebaseerd op Japanse cultuur: haiku’s, volksverhalen, Boeddhistische gebeden, eeuwenoude gedichten en zelfs de poëzie van Nagasaki-overlever Takashi Nagai. Fluitiste Isabel Alonso brengt o.a. een hommage aan Noguchi, de ontwerper van beelden in het Vredespark Hiroshima.

Om 22u laten we samen met u 67 drijvende lampionnen te water aan de Graslei.

3 reacties op “Donderdag 9 augustus 2012 vanaf 21u

  1. Pingback: Muzikale hommage aan de Japanse cultuur ter herdenking van Hiroshima en Nagasaki « De 2de Adem

  2. Pingback: werkjaar # 28 | 2011-2012 | Test de 2de Adem

  3. Pingback: werkjaar # 28 | 2011-12 | De 2de Adem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s