Hiroshima en Nagasaki-herdenking 2013 in Gent

Vredesoverleg Gent herdenkt jaarlijks de nucleaire bombardementen op Hiroshima en Nagasaki.hyronaga2013-klein

Deze twee Japanse steden werden op het einde van de tweede wereldoorlog (respectievelijk 6 en 9 augustus 1945) door atoombommen totaal vernietigd, met honderdduizenden doden als direct gevolg. We herdenken niet alleen deze slachtoffers, we willen ook dat dit verschrikkelijke wapen nooit meer gebruikt wordt. Dit kan enkel in een kernwapenvrije wereld!

De meeste kernwapenstaten moderniseren echter hun kenwapenarsenaal i.p.v. te ontwapenen. In België liggen nog steeds een 20-tal Amerikaanse kernwapens. In haar regeerakkoord belooft de Belgische regering te ijveren voor een verbod op massavernietigingswapens. Help onze regering te herinneren aan de uitvoering van haar regeerakkoord.

Om 21u concert in de St. Niklaaskerk :

–>  D2A-Logo-transparant    Kamerkoor voor hedendaagse muziek, zingt vredesliederen en muziek gebaseerd op Japanse cultuur.

Om 22u aan de Korenlei:

–>  We laten samen de drijvende vredeslichtjes te water onder muzikale begeleiding van Kyoko Ishida en Lakshmi . Zij zingen beiden op de boot van  Viadagio  onder begeleiding van de celtische harp van Lakshmi. Kyoko zong vorig jaar ook al mee. Dit jaar komt zij speciaal uit Japan om dit initiatief te steunen!

Partners vredesoverleg (9/8/2013)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s