Poems and Peace

2haiku

16-21 september: Internationaal haikufestival

De wereldtop van haikupoëzie komt naar Gent voor ‘Peace in – Gent – in Peace’.

Viadagio nodigde meer dan veertig dichters uit Japan, Canada, Verenigde Staten en Europa zijn uit om in de cultuurstad Gent te dichten in het Japanse kortgedicht en verwante versvormen in twintig talen.

Dit initiatief wil bij het grote publiek de interesse opwekken voor een lichte en toegankelijke vorm van dichtkunst en bovendien de lokale kunstwereld te verrijken door intense contacten met de buitenlandse deelnemers.
Door de samenwerking tussen verschillende organisatoren trekt dit festival ook de grenzen open tussen verschillende actoren. Niet alleen het thema vrede als de cultuur worden verweven, maar het project is ook opgenomen in de Europese autoloze zondag.  Bovendien worden de festivalhaiku’s met als thema ‘Vrede’ 12 weken lang publiek tentoongesteld in het historische centrum. Zo dragen we bij aan de internationale uitstraling van Gent als een open, dynamische, harmonieuze, gastvrije, progressieve en cultuurrijke stad met een actieve inzet voor vrede.

Met een interactieve haikuwedstrijd in de Nederlandse taal willen we meer mensen overtuigen om zelf een haiku te creëren. In de workshops, lezingen, panelgesprek en de haikupoëziewandeling (ginko) kunnen zij veel bijleren zowel over de Haiku’s als over de artistieke mogelijkheden van de Nederlandse taal.

Zaterdag 19 september vindt er een Haiku-colloquium plaats in het Gentse Vredeshuis.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s