Het recht om actie te voeren voor Vrede….

Op 14 november 2008 sloten vredesactivisten van het “Vredesactie” symbolisch het ministerie van Defensie. “Minister van Defensie De Crem trekt ons land steeds dieper in een uitzichtloze oorlog in Afghanistan.” aldus het persbericht van die dag. De actie verliep strikt geweldloos en er werd niets beschadigd.

Toch werd er een rechtszaak tegen hen opgestart. Op 6 februari komen zij in Brussel voor de rechter. Als organisatie die zelf ook opkomt voor de vrede, vinden we het uiterst zorgwekkend dat onze overheid stappen onderneemt tegen pogingen om op een vreedzame manier het thema “vrede” in de aandacht te brengen.

Hier vind je meer info en kan je zelf actief participeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s