Hang vanaf 17/9/2016 ook uw vredesvlag !

Woensdag 21/9/2016 is het opnieuw ‘Internationale Dag voor de Vrede’, door de VN in het leven geroepen om ‘de idealen van vrede te promoten’.

Elk jaar roept vzw VREDE  alle Vlaamse steden en gemeenten die lid zijn van het internationale netwerk Mayors for Peace op om hier de nodige aandacht aan te besteden. Er zijn voorlopig al een 50-tal Vlaamse steden en gemeenten die de campagne steunen en vredesvlaggen zullen laten wapperen. Ongetwijfeld komen er daar nog een pak bij.

21 september-kl

Help mee om ook in Gent een traditie te eren van een wapperende vredesvlag in het straatbeeld in de periode van 21 september én toon daardoor ook jouw verontwaardiging over de altijd maar stijgende militaire uitgaven.

–> Wat kan jij doen?

  • Laat in de week van 21 september de vredesvlag wapperen. Bij voorkeur al vanaf zaterdag 17/9 want dan zijn er heel veel mensen op straat voor ‘OdeGand’ en de ‘Autoloze zondag’ van 18/9
  • Tweet een foto van uw wapperende vredesvlag via #vredesvlag
  • Deel de facebookpagina
  • Organiseer een publieks- of schoolactiviteit rond vrede in de week van 21 september

Waarom zou je dat doen?

Het vermaarde Zweedse vredesinstituut SIPRI schat dat de wereldwijde militaire uitgaven 1676 miljard dollar bedroegen in 2015. Alleen al de modernisering en het onderhoud van kernwapens kost het volgende decennium 1000 miljard dollar. Ondertussen wordt onze planeet  bedreigd door oorlogen, vluchtelingenstromen, de opwarming van het klimaat en economische, sociale en gezondheidscrisissen. Maar om aan de echte menselijke behoeften te voldoen, lijken de noodzakelijke middelen te ontbreken…

Het is daarom noodzakelijk dat er een heroriëntering komt van de middelen. Ontwapening moet ruimte creëren voor ontwikkeling. Of met de woorden van de secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon: “de wereld is over-bewapend en vrede is onder-gefinancierd”. 

Wij hopen dat u mee wilt helpen om te pleiten voor een heroriëntatie van de militaire uitgaven en de vredesgedachte kracht wil bijzetten. Ontwapen om te ontwikkelen!

Meer info op de campagnepagina: http://www.vrede.be/vrede-in-actie/vredesvlag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s